Всяка килия в бургаския затвор – с тоалетна и вентилация

08:41, 12 юли 15 25 427 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Всяка килия в бургаския затвор скоро ще разполага със самостоятелна вентилация, тоалетна и мивка с топла и студена вода. Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ вече е обявила обществена поръчка за ремонт, подмяна на ВиК инсталацията и обособяване на санитарни възли в спалните помещения в затворите в Бургас, Варна и Сливен. Общата й стойност е 125 000 лв. без ДДС. 45 000 лв. от тях ще получи изпълнителят, който ще реновира бургаския затвор, показа проверка на Topnovini.bg.

Финансирането на поръчката се извършва с бюджетни средства, плащането се поема от Главна дирекция „Изпълнение на наказанията”. Срокът за изпълнение на строително-ремонтните дейности е 90 дни.

Основните изискванията към кандидат-участниците са през последните 3 години да са изпълнили поне три услуги с предмет, сходен на този на поръчката. Екипът им трябва да се състои от минимум петима души – архитект, електроинженер, инженер ВиК, инженер ОВК (отопление, вентилация, климатизация) и Инженер Строителство на сгради и съоръжения.

Срокът за получаване на оферти или заявления за участие е 19 август тази година. Предложенията ще бъдат отворени на следващия ден в сградата на ГД "Изпълнение на наказанията" в София.

Настоящата поръчка е част от изискуемите подобрявания на условията за пребиваване на лишените от свобода в българските затвори. България е остро критикувана от европейските институции за лошите условия, при които излежават присъдите си пандизчиите. Не са редки случаите, когато затворници осъждат държавата заради мизерията, в която са принудени да прекарват времето зад решетките.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама