„Терористът” Румян Топалов е задържаният ветеран - оръжейник в Казанлъшко

08:56, 12 юли 15 25 721 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Румян Топалов, доайен на производството на незакононо оръжие в Казанлъшко, е единият от арестуваните снощи при спецакцията на казанлъшки и старозагорски криминалисти, уточниха от полицията. Във вилата му в землището на казанлъшкото село Горно Черковище, е намерен пистолет марка “BLOW MINI MOD 2000”, а в съседната вила оборудвана работилница за производство на нелегално оръжие.

Румян Топалов е отдавнашен познат на органите на реда в Казанлъшко. Има няколко присъди за производство на незаконно оръжие. „Влезе в затвора, излежи си присъдата и като излезе започва отново”, разказва криминалисти запознати с дейността му. “На Румян това му е бизнесът - като разбият работилницата му, той си спретва нова”, допълват те.

За последно Топалов бе арестуван при акция „Терористите” на 27 април 2010 г. Тогава в гората край язовир “Копринка” антимафиотите прибраха казанлъчаните Димитър Камбуров и Нешо Нешев, и иранеца Ловими Садък в момент на сделка. Купувач бил Садък, у когото бяха намерени и 7500 лева, предназначени за плащане на 5 автомата “Калашников”. Тартор на продавачите пък е Румян Топалов. Автоматите били произведени в нает от него гараж в Казанлък с части, крадени от “Арсенал”. Неколкократно е задържан и съден за търговия с незаконно оръжие. Той бе прибран в ареста и на 16 август 2005 г., когато в Казанлък бе проведена най-мащабната акция против нелегалното оръжейно производство в района.  Антимафиотите разбиха цели 4 тайни работилници за оръжие - две в Казанлък и по една в селата Енина и Овощник. Едната от тях, в дома на Топалов, насред центъра на Казанлък, била оборудвана по последна мода. При обиските бяха иззети 9 автомата “Калашников”, 2 карабини, 10 пистолета “Байкал”, 14 заглушители, 350 готови патрона, както и стотици части за оръжие, барут, машинки за пълнене на патрони и т.н.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама