С много награди и състезания ще се проведе Витоша Самър Фест

08:58, 12 юли 15 / Култура 25 372 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В Национален парк „Витоша“ – хижа „Момина скала“, Столична община и Асоциация „Арт, спорт и туризъм“ ще се проведе Витоша Самър Фест. Той е част от кампанията София - Европейска столица на спорта 2018 и ще бъде под наслов „Обичаме спорта, Обичаме София, Обичаме Витоша!“.

Участниците се събират на поляната пред х. „Момина скала” на Витоша, където е старт-финалът. Общият паричен награден фонд е 3000 лв., предвидени са и много предметни награди. 

Празникът включва три събития: кратък поход за любители по 3.5 км трасе "Обичам Витоша", състезание по планинско бягане по 13 км. трасе „Кумата" и състезание по планинско колоездене по 18 км.(3 обиколки на трасето) трасе "Копитото".

Осигурен е безплатен транспорт за желаещите да се включат.

За всички зрители и участници на поляната пред х. „Момина скала“ има подготвена програма със демонстрации, народни танци и жива музика. Подробности по трасета, записвания, възрастови групи, регистрация, условия за участие, транспорт и организация можете да разберете от Наредбата по-долу.

От Столична община съобщава, че във връзка с феста се забранява влизането на пътни превозни, с изключение на автомобилите обслужващи мероприятието и хижите в района, от автобусния паркинг на местността „Златните мостове” до хижа „Момина скала в Природен парк „Витоша”. Забраната ще е в сила от 8.00 до 16.00 часа.

Столична дирекция на вътрешните работи осигурява охрана на мероприятието, постове за контрол и регулиране на движението.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама