Обсъждат създаването на Кризисен център в Г. Оряховица

08:58, 12 юли 15 25 399 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Преустройството и промяна на предназначението на съществуващ сграден фонд, включително обзавеждане и оборудване с цел създаване на „Кризисен център” за жертви на насилие с капацитет 15 места, обсъждат в Горна Оряховица. 

Проектирането ще се извърши в рамките на проекта „Горна Оряховица 2014 -2020 – привлекателен и проспериращ град“, който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Регионално развитие” 2007-2013, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Предвижда се  проектиране за преустройство и промяна в предназначението на една от сградите на бившето СУПЦ „Елена Грънчарова”. Тя ще бъде обособена като "Кризисен център" за жертви на насилие.

На сградата ще бъде направено енергийно и конструктивно обследване и ще се изготви технически паспорт. Капацитетът на Центъра е също за 15 души. В него ще бъдат приютявани хора, преживели домашно насилие, жертви на трафик, сексуална или друга форма на експлоатация. Това ще бъде и нова социална услуга за Горна Оряховица.

На пострадалите ще бъде оказвана индивидуална помощ, задоволяване на ежедневните потребности, ще им бъде извършвана правна консултация и ще бъдат социално и психологически подпомагани.

В сградата ще бъдат обособени съответните консултативни и функционални кабинети, както и зона за настаняване на потребителите със стаи, санитарни възли, кухня и спомагателни помещения. Около сградата на Кризисния център, пространствата ще бъдат облагородени и озеленени.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама