АДФИ не откри нередности в обществените поръчки на Община Тервел

09:36, 12 юли 15 25 259 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Агенцията за държавната финансова инспекция оповести резултатите от проверките през второто тримесечие на тази година. АДФИ е приключила инспекции в общо 127 инспектирани обекта, сред които са 88 общини. Една от проверените общини е Община Тервел.

Проверени са общо 6 обществени поръчки. Всички те са открити процедури по Закона за обществените поръчки. Общата стойност на проверените възлагания е 1 893 617 лв. Не са съставени актове за установяване на нарушения, става ясно от съобщението на сайта на АДФИ.

Извършена е проверка за законосъобразност във връзка със спазване на нормативната уредба в областта на обществените поръчки при изразходването на средствата, предоставени на Община Тервел на основание ПМС № 19 / 07.02.2014 г. за одобряване на средства от резерва по чл.1, ал.2. раздел II, т.4.1.2 от Закона за държавния бюджет на Република България за 2014 година, за финансиране на следните проекти: „Рехабилитация на градската среда в гр.Тервел”; „Рехабилитация на улици 9-а и 2-ра в с.Жегларци”; „Изграждане на медицински кабинети в две средищни села в Община Тервел - с.Нова Камена и с.Коларци”; „Рехабилитация на улици 10-а и 13-а в с.Зърнево”.

Освен това, е извършена и проверка за законосъобразност в областта на обществените поръчки на възложена през 2014 година поръчка с предмет „Реконструкция на тротоари в гр.Тервел”, финансирана по "Програма за развитие на селските райони 2007 - 2013 г.", и на сключения договор със „ЗСК - Девня" АД гр.Варна.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама