Световна премиера на рок-симфонията "Queen's hits" ще представят в Русе

10:05, 12 юли 15 / Култура 25 345 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На 21 юли, от  21.00 часа на сцената на Летния театър в Русе Класиката ще се срещне с вечните хитове на любимата рок група на поколения зрители „Queen”, съобщават от Държавна опера - Русе. Ще прозвучат „Bohemian Rhapsody”, „The Show Must Go on”, „Who Wants to Live Forever”, „We are the Champions”, „I want to break free”, „Crazy little thing called love”, „Somebody to Love”,  „We Will Rock You”, „Love of My Life” в изпълнение на Русенска филхармония и рок банда със солист Теодор Койчинов, под диригентството на младия русенски талант и виенски възпитаник Димитър Косев. 

Легендарната песен „Barcelona”, която Фреди Меркюри изпълни с Монсерат Кабайе и това сложи началото на „взрив” от последващи дуети на поп и рок певци с оперни звезди, ще бъде представена от солистката на Русенската опера сопраното Владислава Гарвалова и Теодор Койчинов. Оркестрацията на песните и аранжиментите са на Пламен Проданов и Свилен Димитров.

Специално за Класиката среща „Queen” именитият български диригент, композитор и джаз-пианист Любомир  Денев е написал рок-симфонията "Queen`s hits", която ще отбележи своята световна премиера на 21 юли. 

На следващия ден – 22 юли, „Класиката среща „Queen” гостува в Плевен. Концертът е от 20.00 часа в Парка на Историческия музей.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама