Корнелия Нинова: Министър-председателят мълчи, мълчи и от време на време изтърси някоя глупост

10:46, 12 юли 15 / Политика 25 387 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Промените в Конституцията няма да решат проблемите в системата, а единствената им цел е да се смени съставът на Висшия съдебен съвет. Зад тази позиция застана депутатът от левицата Корнелия Нинова в сутрешния блок на Нова телевизия.

Нинова отново заяви от името на БСП, че социалистите няма да подкрепят промените, въпреки че правосъдният министър Христо Иванов организира среща и се опита да спечели подкрепата на БСП.

„Единствената цел на тези промени е да подменят състава на ВСС. Това не е реформа, а опит да се овладее системата“, заяви Нинова.

Социалният министър Ивайло Калфин също не се ползва с доверието на депутатката, обясни самата тя. Нинова не смята, че пенсионната реформа на Калфин ще мине на второ четене преди депутатската ваканция.

"Просто има друг начин, нещата може да се направят и по-бързо , с различни механизми. Парите за старост може да се вдигнат още от догодина, макар и само с 10 процента", каза Нинова.

Министър-председателят Бойко Борисов също беше коментиран от депутатката. Тя се спря на едно конкретно изказване на премиера, според който правителството е намалило дефицита в икономиката.

"Министър-председателят мълчи, мълчи и от време на време, като излезе, изтърси някоя глупост", отсече тя.

Депутатката от БСП заяви, че няма да се конкурира с Йорданка Фандъкова на местните избори. Нинова каза, че позицията и е категорична и вече е представила мотивите си за отказ пред председателя на левицата Михаил Миков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама