Реформаторският блок търси най-подходящата обща кандидатура за кмет на Шумен

11:17, 12 юли 15 / Политика 25 385 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Реформаторският блок търси най-подходящото име, което да е кандидат за кмет на блока в Шумен. Това заяви секретарят на парламентарната група на реформаторите и ръководител на предизборния щаб на Движение България на гражданите (ДБГ) Димитър Делчев по време на обучителен семинар на партията, който се провежда днес в Гранд хотел „Шумен”.

Делчев каза, че Реформаторският блок ще се стреми към общи кандидатури за предстоящите местни избори.

„Няма пълна яснота как ще се явяваме, но решителността на ДБГ за единна регистрация и явяване на изборите е безспорна”, заяви Димитър Делчев и добави, че само заедно и като обединение Реформаторският блок може да постигне по-добри резултати.

Той допълни, че ДБГ имат амбициозни цели както в страната, така и в Шумен.

„Тук плановете са да постигнем единство и да издигнем най-правилния кандидат”, каза Димитър Делчев и добави, че вървят преговори. „ДБГ има издигнати 6 или 7 човека, които се обсъждат, но е добре и колегите от Демократи за силна България и СДС да кажат, за да може да изберем най-подходящото име в една такава конкуренция”, обясни секретарят на ДБГ и добави, че до края на юли или началото на август ще се знае името на кандидата.

Според Делчев изборният туризъм ще се отрази изключително негативно на местния вот. „ И в Шумен, и в Цяла България има големи аномалии на новорегистрирани лица”, заяви той и даде пример с това, че 50 души биха могли да обърнат местния вот.

„Ние приехме закон, с който кметовете се задължават да дерегистрират всички, клоито реално не живеят в населените места, а са регистрирани на кухи адреси”, каза представителят на ДБГ и добави, че полицията и ГРАО са органите, които трябва да предприемат мерки срещу този вид изборен туризъм.

Делчев коментира и предстоящото гласуване на подготвяните конституционни промени.

„Конституционните промени са важни и приоритетни за България. Те ще са това, което ще доведе до по-справедлива съдебна система”, каза Димитър Делчев. Той обясни, че проблемът е в това, че част от партиите, които подкрепят управляващото мнозинство, не подкрепят конституционните промени. „Визирам АБВ. Това е поведение на статуквото, начин, по който да се съботира цялата работа, която до тук сме свършили”, коментира той и допълни, че когато съдебната стратегия е била приета с над 160 гласа АБВ са гласували „ЗА”, а сега гласуват „ПРОТИВ”. „Затова излизаме с един призив към ГЕРБ да привлекат останалите партньори в управлението за съдебната реформа, както направиха и за дълга”, заяви Делчев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама