С арт пърформанс протестират срещу застрояването на Чайка

11:38, 12 юли 15 25 424 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Изложба и арт пърформанс е поредната инициатива, обединила граждани срещу застрояването на варненския квартал Чайка. Идеята е чрез изкуството да се обърне внимание на това, че най-красивият квартал на морския град не бива да губи очарованието си.

Проявата включва запознаване на присъстващите с историята на квартала, неговото уникално за страната ни устройство, любопитни факти, картини, снимки и визуализации, съобщиха от Солидарния център във Варна.

По време на изложбата, която започва в 17 часа на входа на Морската градина до Слънчевия часовник, ще се проведе и конкурс за рисунки : "Война на Цветовете: Всички цветове на дъгата се обединяват срещу сивия бетон", който е отворен както за художници, така и за деца и аматьори.

В момента кварталът е застрашен от унищожение. Варненските общински съветници, заедно с група предприемачи, успяха да прекарат решение за нов ПУП, който предвижда масово застрояване на зелените площи на квартала. От месеци, жителите на "Чайка" оказват мощна съпротива на това решение. Живущите в квартала бяха подкрепени и от жители на други квартали, които излязоха заедно с тях в знак на солидарност, припомнят организаторите.

„Запознайте се с битката на жителите на квартала, включете се, помогнете! Заедно можем да спасим Чайка от застрояване и да покажем на алчните предприемачи и корумпираните общински съветници, че вече не могат да пренебрегват гражданите”, призовават от Солидарния център във Варна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама