Доналд Туск отмени срещата на ЕС в неделя

11:45, 12 юли 15 / Свят 25 298 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Председателят на Европейския съвет Доналд Туск отмени днешната среща на лидерите на 28-те страни-членки на ЕС, която трябваше да обсъди предложенията на Гърция и евентуалното отпускане на трети спасителен пакет, съобщи ВВС. 

Туск писа в Twitter, че причината за отменената среща е забавянето на преговорите между Гърция и лидерите от еврозоната, които ще продължат днес следобяд. 

Междувременно, финландският финансов министър Александър Стуб отрече слуховете, че страната му ще блокира трети спасителен пакет за Гърция, но поясни, че споразумението между еврозоната и Атина „все още е далеч“.

„Трябва да имаме ясни ангажименти, ясни условия и ясни доказателства, че тези предложения ще бъдат приложени на практика“, каза Стуб, цитиран от ВВС. 

Финансовият министър на Австрия Ханс-Йорг Шелинг заяви, че излизането на Гърция от еврозоната все още не е обсъждано, въпреки предложението на Германия за евентуалното изваждане на страната за пет години. 

От своя страна Димитриос Пападимулис, вицепрезидент на Европейския парламент и член на „Сириза“ изказа недоволството си от Германия. „Германия се опитва да унижи Гърция и гърците, или да свали правителството на Алексис Ципрас“, коментира той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама