Георги Първанов: "АБВ" не издига кандидат за кмет на Русе за да търгува с подкрепа

12:45, 12 юли 15 / Политика 25 295 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Когато заставаме зад нашия кандидат, зад моя кандидат за кмет на Русе, връщане назад няма. Ние не го издигаме за да търгуваме подкрепа. Издигаме го за да правим кампания и да печелим. Това е положението". Това заяви днес в Русе лидерът на партия "АБВ" Георги Първанов, който бе в града за да представи кандидатите за кметове и общински съветници за общините Русе, Две могили и Бяла. 

Кандидатурата за кмет на Русе бе обявена още преди седмица - това е общинският лидер Стелиян Стефанов, когото Първанов определи като нов и млад човек в политиката, човек с идеи, морал и дух. Подредбата на листата за общински съветници тепърва ще бъде подреждана, но на този етап е ясно, че ще бъде водена от председателя на областния съвет на партията Венцислав Великов. В листата ще влязат още художникът Володя Кенарев, университетският преподавател доц. д-р Красимир Манев, директорът на русенското Бюро по труда Румен Януаров, директорът на дирекцията "Социално подпомагане" в Русе Росица Иванова, представители на бизнеса, и други.

Кандидат за кмет на Община Две могили ще бъде Димитър Димитров, а на Община Бяла - Найден Найденов. По-късно през деня Георги Първанов ще посети двете населени места, за да представи кандидат-кметовете, както и част от кандидатите за общински съветници. 

Бившият президент увери, че кампанията на партията му ще включва нови и млади хора, перспективни и успешни. Според Първанов, "АБВ" трябва да използва по възможно най-добрия начин тези избори за промяна в българската политика, и днешните номинации са стъпка в тази посока. "Не е работа на централата на партията да спуска програма за това как трябва да се управлява Русе. Русенци знаят най-добре от какво имат нужда, и вярвам че Стелиян Стефанов ще може най-добре да предложи на съгражданите си една такава програма", заяви още Първанов. 

Според него, реалистичните очаквания за предстоящите избори в Русе са тежък сблъсък между партиите, придружени с обичайните покупко-продажби на гласове, използване на структурите на властта за нуждите на кампанията, корпоративен вот и подобни. Първанов бе категоричен, че "АБВ" няма да се поддаде на тези тенденции, а ще работи така както се очаква от една нормална партия. Що се отнася до сътрудничество с други партии, не е изключено да бъдат подкрепени успешни кметове, дори те да са десни, но това би било по-скоро изключение с оглед доброто управление, от колкото безпринципни договорки.

"Имам усещането, че от ГЕРБ искат да вземат всички общини. Това е грешна политика. Познаваме и други примери, в които управляващата партия иска цялата власт сега и завинаги, без остатък. Оставете малко място за конкуренция. В конкуренцията се ражда силата. Това с една партия, един народ, вече сме го гледали", каза още Първанов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама