Две дами от Градище станаха почетни граждани на Левски

14:37, 12 юли 15 / Политика 25 261 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Дочко Дочев, председател на Общинския съвет в Левски, обяви решението на местния парламент две дами от село Градище да станат почетни граждани на Левски, по време на втория фолклорен фестивал „Таратлъка пее и танцува”, който се провежда в продължения на два дни край селото. Това съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ-Плевен.

„По повод 70-ата годишнина от обяването на Левски за град, Общинският съвет взе решение Людмила и Даниела Радкови от Градище да станат почетни граждани, заради това, че са прославили Градище, Левски и България по целия свят със своите автентични гласове.”, е обявил Дочко Дочев пред събралите се на фестивала. Той е благодарил на Стефан Стефанов, кмет на село Градище за перфектната организация на фестивала, който тази година е събрал над 160 състава с повече от 1300 участници от цялата страна.

Поздравителен адрес към участниците във фестивала е изпратила председателят на 43-ото НС, Цецка Цачева. Той е бил прочетен от депутата Владислав Николов.

„Нека фестивалът да се превърне в традиция, която събира красотата на българското фолклорно творчество от цялата страна.”, е пожелал народният представител.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама