Столичани от всички възрасти се състезават на Витоша (снимки)

14:46, 12 юли 15 25 664 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Любители на планинските разходки, бягане и колоездене се включиха в състезанията на „Витоша самър фест“. Събитието е част от кампанията София - Европейска столица на спорта 2018, а мотото на феста е „Обичаме спорта, Обичаме София, Обичаме Витоша!“.

Стотици столичани избраха да прекарат неделния ден по най-приятния и здравословен начин. Те имаха избор между три типа състезания: кратък поход за любители по 3.5 км трасе "Обичам Витоша", състезание по планинско бягане по 13 км. трасе „Кумата" и състезание по планинско колоездене по 18 км.(3 обиколки на трасето) трасе "Копитото".

Огромно беше разнообразието на записалите се за състезанията. На поляната пред х. „Момина скала“ се събраха млади хора, семейства с деца и малки бебета, чак до група симпатични баби. Общо взето, възрастовата граница на посетителите на феста беше от 0 до 80 г.

Планинският преход предпочетоха семействата с деца. Планинското бягане и колоезденето обаче беше предвидено за сериозните спринтьори.

Специално за летния фестивал от Столичната община въведоха временна организация на движението. Забранено е влизането на пътни превозни, с изключение на автомобилите обслужващи мероприятието и хижите в района, от автобусния паркинг на местността „Златните мостове” до хижа „Момина скала в Природен парк „Витоша”.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама