Българския "Урок" гледат пловдивчани на кино под звездите

15:57, 12 юли 15 / Култура 25 435 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Обявения за най-добър български филм на годината "Урок" е предложението на "Филмови нощи във Филипополис" за неделната вечер. Прожекцията под звездите в лятно кино "Орфей" започва в 21.10 ч.

Надежда е гимназиална учителка по английски език в градче близо до София. Стъписана от това, че неин ученик е извършил кражба, тя е решена да открие престъпника и да го накаже. Междувременно е уведомена, че банката ще й отнеме къщата и ще я пусне на търг заради просрочени плащания по ипотеката. Решена да "изплува" и да запази дома си, Надежда е готова на всичко, за да намери нужните пари, преди да е станало прекалено късно.

Късната прожекция от 23.20 часа пък представя филм, базиран на истинска история за едно от най-сензационните отвличания в Европа. "Отвличането на Фреди Хайникен" представя истината за планирането, изпълнението, разследването и развръзката - последиците и неизбежния провал на похитителите на бирения магнат Алфред "Фреди" Хайникен.

Най-богатият холандец милиардер е отвлечен през 1983 г. за три седмици, преди да бъде освободен невредим, след като за него са платени около 16 милиона евро - най-големия откуп, даван някога за отделен човек.

Касата на "Филмови нощи във Филипополис" отваря в 19.30 пред лятното кино, а билети може да се резервират или купият и онлайн на boxoffice.bg

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама