Румънският туристически бранш с добри впечатления от Русе и околностите

16:06, 12 юли 15 25 322 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На тридневно  посещение в Русе бяха 17 румънски журналисти, турагенти и издатели, членове на Асоциацията  на пишещите за туризма журналисти и писатели, съобщават домакините от "Еврорегион Данубиус". Сред тях беше Сорин Николеску, директор на   една от най-сериозните и иновативни туристически агенции в Румъния Olimpic Internaional Turism и член на Букурещката Търговско Индустриална Камара. Делегацията бе водена от Михай Огринжи, председател на Асоциацията и редактор на престижното списание „Romania Pitoreasca”. 

Интересът им бе провокиран от богато илюстрираната публикация за  историята и забележителностите на град Русе и околностите, качена на сайта на организацията преди няколко месеца. Материалът за Русе бе предоставен от Лили Ганчева, изпълнителен директор на Асоциация „Еврорегион Данубиус”, след официалното й приемане за член на Асоциацията  на пишещите за туризма румънски жирналисти и писатели.

Гостите посетиха скалния манастир „Св. Димитър Басарбовски”, покровител на румънската столица, Средновековната крепост Червен, митрополитската църквата „Света Троица” и се запознаха се с богатото културно –историческо наследство, съхранявано в русенските музеи. Пешеходната разходка по улиците на град Русе с впечатляващата му архитектура, утвърди мнението им за един европейски град с голям туристически потенциал.   

Посещението ще бъде отразено в списанието на Асициацията и румънски туристически сайтове.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама