Алексис Ципирас: Можем да се споразумеем тази вечер, ако всички го искат

16:30, 12 юли 15 / Свят 25 266 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Можем да постигнем споразумение още тази вечер, стига всички страни да го искат, заяви гръцкият премиер Алексис Ципрас при пристигането си на срещата на Еврогрупата този следобед в Брюксел. 

„Аз съм тук и съм готов за честен компромис“, каза той, цитиран от ВВС. „Дължим това на народите на Европа, които искат Европа да е обединена, а не разединена. Можем да се споразумеем още тази вечера, ако всички страни го искат.“

От своя страна френският президент Франсоа Оланд заяви, че страната му ще направи всичко по силите си, за да има тази вечер споразумение, което ще позволи на Гърция да остане в еврозоната при спазване на всички условия. 

Оланд добави, че в плановете не влиза временно излизане на Гърция от еврозоната. 

При пристигането си за срещата, холандският премиер Марк Рюте, обаче, предупреди, че Гърция със сигурност ще излезе от еврозоната, ако не успее да си осигури спасение от Европейския механизъм за стабилност. 

Миро Черар, министър-председател на Словения, пък, призова за търпение. „Нямаше да съм тук, ако смятах, че търпението е свършило. Европейските лидери трябва да са търпеливи“, посочи той. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама