Безплатен базар се проведе в София (снимки)

17:06, 12 юли 15 / Любопитно 25 561 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Под мотото „Без пари, без бартер, без търговия” около езерото с лилиите в Борисовата градина се проведе Свободен пазар. Терминът „свободен пазар” е използван като игра на думи  от организаторите „Свободен център”. Защото всъщност събитието не е свързано с търговия, а тъкмо обратното. Става дума за абсолютно безплатен базар. 

Чрез подобни безплатни базари, които активистите от „Свободен център” организират всеки месец, старите вещи се използват наново. Солидарното разменяне на вещи е "алтернатива на консуматорското общество и разхищението на ресурсите". Тази размяна създава друг вид взаимоотношения между хората. Основният лозунг на акцията е: "Това не е благотворителност, това е солидарност!"

На базара в Борисовата градина активистите от "Свободния център" събираха дарения за предстоящия тридневен фестивал на Безвремието, който ще организират в с. Ездимирци, Трънско. Те са подбрали дните на фестивала според календара на маите, съгласно който 24 юли е последният ден от годината, 25 юли е ден на безвремието, а на 26 юли започва новата година. С музика, игри, танци, кино, театър, творчески работилници, йога и медитация ще посрещнат новата година последователите на календара на маите.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама