Срещата на финансовите министри от еврозоната приключи с умерен оптимизъм

17:53, 12 юли 15 / Свят 25 310 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Срещата в Брюксел на финансовите министри от еврозоната приключи с умерен оптимизъм. 

След края й финансовият министър на Финландия Александър Стуб заяви пред медиите, че има много добро предложение и добави, че лидерите на еврозоната сега трябва да обсъдят доклада на финансовите министри. 

„Има много условия“, каза Стуб, цитиран от ВВС. „Гърция трябва да приложи новите закони до 15 юли. Има тежки условия за реформи в трудовото законодателство, ДДС и други данъчни закони, създаването на приватизационен фонд“, поясни Стуб и добави, че целият пакет трябва да бъде одобрен от гръцките правителство и парламент, преди да започнат преговорите за спасителен пакет по Европейския механизъм за стабилност. „После ще видим“, заключи Стуб. 

Йерун Дейселблум, лидер на Еврогрупата на финансовите министри коментира, че е изминат дълъг път, решени са много въпроси, но остават нерешени няколко сериозни проблема. 

Дейселблум се присъедини към срещата на лидерите на държавите от еврозоната, чиято среща беше обявена за 17 часа българско време, но започна с около 30 минути закъснение. 

На тръгване след края на срещата на финансовите министри Пиер Московиси, Комисар по европейските икономически въпроси също беше умерен оптимист. 

„Има известно основание за започване на преговорите за нов спасителен план за Гърция и Гърция трябва да направи много в кратък период от време“, каза Московиси. „Това е нашата твърда позиция и се надяваме, че до края на деня ще имаме добро споразумение, което запазва целостта на еврозоната, а Гърция ще проведе реформи, които ще й позволят да остане в нея.“

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама