Премиерът още не е отговорил на поканата на ВСС

18:27, 12 юли 15 / Политика 25 297 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Премиерът Бойко Борисов все още не е отговорил на поканата на Висшия съдебен съвет (ВСС), която те отправиха миналия четвъртък. Причината за това бе да се оплачат на министър-председателя от думите на министъра на правосъдието Христо Иванов, че Съвета е “трансмисия на търговията с дела”. Това стана ясно от думите на председателстващия ВСС Соня Найденова в предаването “Беновска пита” по Канал 3.

Макар че именно от Съвета дойде спора дали Обикновено Народно събрание може да направи поправките в Конституцията, сега тя заяви, че това не е решение на магистратите. И заяви, че всъщност нямало противоречие за съдебната реформа. Представляващият ВСС заяви още, че реда, по който се провежда съдебната реформа, е правилен, защото Конституцията е основният закон и промените там ще дадат рамките.

В отговор на въпрос, Найденова декларира, че в България “има справедливост и равенство пред закона за всички”. Тя посочи още, че мониторингът от ЕС върху съдебната реформа все още стои, тъй като не сме отговорили на изискванията на Съюза.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама