12 условия за реформи срещу 86 млрд. евро

21:15, 12 юли 15 / Свят 25 257 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Списък с 12 условия за реформи в Гърция, приети след срещата на министрите на финансите в Еврозоната, изтече в световните медии. Според AFP, ако Атина ги приема, ще получи между 82 и 86 млрд. евро. Документът, който се състои от четири страници, е бил предаден на лидерите на страните от Еврозоната, които трябва да постигнат сългасие по него.

В него се допуска още, че ако не бъде постигнато съгласие по реформите, на Гърция ще бъде предложено да излезе за пет години от Еврозоната, през което време да й се даде възможност за преструктуриране на дълга. Според британското издание The Guardian документът включва още възможност Атина да предаде активи на стойност над 50 милиарда евро на институции от Еврозоната, като тези активи бъдат приватизирани. Това би се случило, ако властите в Гърция не успеят значително да ускорят приватизационната програма. 

Списъкът с 12 предложения: 

Реформа в ДДС Разширяване на данъчната основа Устойчивост на пенсионната система Приемане на граждански процесуален кодекс Гарантиране на независимостта на гръцката статистическа служба ЕЛСТАТ Пълно прилагане на автоматичното съкращаване на разходи Прилагане на директивата за възстановяване и преструктуриране на банките Приватизация на електроразпределителната мрежа Решителни действия по лошите кредити Гарантиране на независимостта на приватизационния орган TAIPED Деполитизиране на гръцката администрация Връщане на тройката в Атина

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама