Иван Тотев: Борисов не дели кметовете на наши и ваши

22:14, 12 юли 15 / Политика 25 419 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Лидерът на ГЕРБ и министър-председател втори мандат Бойко Борисов не дели кметовете на наши и ваши". Това заяви кметът на Пловдив Иван Тотев в разговор с Илиана Беновска в предаването "Беновска пита" по "Канал 3" и "Радио К2".

Пловдивският градоначалник, който преди два дни официално бе обявен за кандидат-кмет на ГЕРБ в Града под тепетата, припомни, че отношенията между местната и централната власт са били много трудни по време на правителството на Пламен Орешарски.

Според Иван Тотев неговият управленски мандат ще бъде запомнен с това, че се е обърнал трендът за развитие на Пловдив. "През тези четири години направихме така, че Пловдив, дори когато го критикуват, го критикуват с уважение", заяви пловдивският кмет. Огромен успех за Пловдив е изборът му за Европейска столица на културата през 2019 г., припомни Тотев.

На въпрос на Беновска дали на предишните избори е успял да си купи гласове кметът отговори с "Не, разбира се". Той заяви, че кампанията за местните избори пред 2011 г. е била много тежка. "Работихме много активно, но срещу нас имаше един действащ кмет, който бе избран от ГЕРБ, имахме много голяма трудност как да обясним на хората как един път сме го подкрепили, а след това не сме с него", допълни градоначалникът.

Кметът на Пловдив каза още, че ако се погледнат кварталите, които "традиционно се свързват с купуване на гласове", ГЕРБ там не печели. Кметът на Пловдив заяви, че в града има 310 000 гласоподаватели, затова купуването и продаването на гласове не е фактор, който може да реши резултата от изборите.

Тотев сподели, че не изпитва страх или притеснение за изборите от опонентите си. "Ако успеем да презентираме това, което направихме през тези четири години по най-добрия начин, изобщо не се притеснявам от нищо", категоричен бе той. Градоначалникът припомни, че Пловдив е един различен град за тези четири години, което се усеща и вижда от избирателите. Това кара Тотев да бъде голям оптимист за самите изборите и периода след тях.

"Това, което някой ще обещае, аз вече съм го направил" - заяви още пловдивският кмет. Той коментира, че кметовете на ГЕРБ са гръбнакът на партията по места. Неслучайно според него в последните кампании в Пловдив ГЕРБ бележи най-високия резултат. Това се дължи на доверието на избирателите, което партия ГЕРБ е спечелила.

"Ние сме задължени да нямаме коалиционни отношения", каза градоначалникът. Той допълни, че в листата за шестте районни кметове ще има двама представители на гражданската квота, но всички разговори за коалиционни отношения ще се водят след изборите. Слоганът на ГЕРБ в града под тепетата ще бъде "Видими резултати за Пловдив". Иван Тотев очаква в квартал "Столипиново" да има балотаж между ГЕРБ и ДПС за районен кмет.

Градоначалникът на Пловдив подари на предаването "Беновска пита" първата книга за история на общинското управление на града след Освобождението "История на община Пловдив".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама