Делчев: ГЕРБ да осигурят подкрепата за съдебната реформа

23:13, 12 юли 15 / Политика 25 336 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
ГЕРБ, като мандатоносител, трябва да се мобилизират и да осигурят подкрепата на партньорите от управлението в полза на съдебната реформа, както мобилизираха подкрепа с рамковия договор за 16 млд. лева, каза Димитър Делчев от Реформаторския блок.

Конституционните промени са важни и са приоритет на РБ, заяви той. Според думите му, РБ е свършил много работа в тази посока и няма да спре да работи за довеждането на съдебната реформа до край.

АБВ трябва да спрат да се държат като поддръжници на статуквото и да подкрепят промените в основния закон, категоричен бе Делчев. Тези промени, които са в момента в Народното събрание, са консенсусни, част от Стратегията за съдебна реформа. А ние знаем, че АБВ подкрепиха тази стратегия, добави той.

По повод изявлението на лидера на ДПС, Делчев каза, че е неприемливо промените да се делят на "наши и ваши", защото промяната на конституцията е работа на цялото мнозинство, а целта е обща – справедлива съдебна система.

На въпрос за изборния туризъм Делчев заяви, че предложените от РБ и приети изменения, са адресните регистрации, направени в нарушение на закона, да се заличават служебно. Ще има глоба за кметовете, които не го направят и се опитват да прикрият опитите за подмяна на изборния резултат чрез "туристи", добави той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама