„Щрабаг“ и „Трейс Груп“ се борят за ремонта на пътя Поморие – Ахелой

07:19, 14 юли 15 25 276 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Две са отворените ценови оферти в откритата процедура за реконструкцията на път І-9 Слънчев бряг - Бургас, в участъка Поморие – Ахелой, където ще се изгражда второ платно, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ). Предложения са на „Щрабаг“ ЕАД – 16 475 173,88 лв. без ДДС; и на „Трейс Груп Холд“ АД – 16 973 926,20 лв. без ДДС.

И двете фирми са добре познати с участието си в редица проекти в Бургас и региона.

„Щрабаг” е дъщерното дружество на австрийската фирма „Страбаг”. Известни негови обекти са пробивът на ул. „Струга”, както и изпълнението на централната автобусна спирка до БСУ, чийто строеж е на финалната права.

„Трейс Груп” е един от лидерите в строителния бранш и има редица спечелени обществени поръчки в цялата страна. Фирмата реализира пътния участък Стара Загора – Нова Загора от автомагистрала „Тракия”. В Бургас дело на „Трейс” са реконструкциите на остров Света Анастасия и на Моста. В момента дружеството изгражда терминал „Автогара Юг“.  

Първокласният път 1-9 Слънчев бряг - Бургас е от изключително значение за региона, като трафикът по него е интензивен целогодишно. С реализацията на проекта ще се повиши безопасността на движение и ще се облекчи автомобилният трафик между туристическите комплекси. Началото на реконструирания участък при км 212 е от проектирания обход на Ахелой, а краят е при проектирания обход на Поморие при км 217. Отсечката не преминава през населени места. В близост до нея е входът на къмпинг „Ахелой“.

Срокът за изпълнение на обществената поръчка е 12 месеца. Критерият за избор на изпълнител е икономически най-изгодна оферта.

Проектът да бъде изпълнен изцяло със средства от републиканския бюджет по програма „Ново строителство“ на АПИ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама