Прокуратурата поиска от САС да потвърди доживотната присъда на Чеци

07:31, 14 юли 15 25 712 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Софийския апелативен съд се очаква днес да се произнесе по делото за жестокото убийство на Яна Кръстева в Борисовата градина. Прокуратурата поиска Апелативния съд да потвърди доживотната присъда за единствения подсъдим в процеса – Николай Русинов – Чеци.

Вчера съдът изслуша финалните пледоарии и така четири години след жестокото престъпление процесът е на финала на втора инстанция. 

До финалните пледоарии се стигна, въпреки опитите на Русинов да отложи края на процеса чрез поредица от искания за преправяне на протоколи от заседания, разпити на свидетели и експертизи.

28–годишната Яна Кръстева беше открита мъртва в Борисовата градина след рок концерт на стадион „Българска армия“ през юли 2011 г. Процесът срещу Чеци започне две години по-късно. На 20 октомври 2014 година Николай Русинов получи доживотна присъда за смъртта младото момиче от Софийски градски съд.

Съдебният състав с председател Снежанка Кьосева призна Чеци за виновен в това, че умишлено и по особено жесток начин е убил Яна. Съдът произнесе присъдата, която бе поискана от прокуратурата. Обвинението поиска доживотен затвор заради жестокостта на убийството.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама