Ремонтират основно втори блок на студентските общежития в Шумен

07:32, 14 юли 15 25 713 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Втори блок на студентските общежития на Шуменския университет в момента се ремонтира основно, съобщи изпълнителният директор на “Студентски столове и общежития” ЕАД София Васил Тодоров.

Работата е започнала преди 2 седмици и се очаква да приключи в края на август, така че от новата учебна година студентите ще влязат в обновените стаи. Подменя се дограмата, ВиК инсталацията, изцяло ще бъдат ремонтирани баните и тоалетните – там ще се постави нов фаянс, теракот, мивки, душове и WC блокове.

“Около 500 хил. лв. с ДДС ще струва ремонтът, който бе отлаган близо 2 години”, припомни Тодоров. По думите му това е най-нуждаещият се блок, в другият – Трети блок на общежитията преди 3-4 години са правени частични ремонти и подмяна на санитарните възли.

От години е затворен и не се ползва Четвърти блок на общежитията, тъй като поддръжката му е много скъпа и нерентабилна заради липсата на достатъчно наематели.

През новата учебна година, наемите за стаите в общежитията ще останат същите, летният е 65 лв. на човек с консумативите ток и вода, а през зимата студентите от Шуменския университет плащат по 75 лв., припомни Тодоров.

Капацитетът на общежитията е около 950 места, от тях през семестрите се заемат около 500-600. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама