Учители от Попово представиха иновативни практики

07:51, 14 юли 15 25 353 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
32 учители от ОУ ”Любен Каравелов”  в Попово се съревноваваха в конкурс за иновативни практики. На форума бяха представени и дискутирани постиженията, проблемите и предизвикателствата, които стоят пред учителската колегия и бяха презентирани 12 иновативни практики, илюстриращи новата конфигурация между учител и ученик, интересни моменти от разчупване на урочната и извънкласната работа, успешното взаимодеиствие с родителите и интеграцията с други институции. 

Представянията бяха оценявани  за оригиналност на идеята, иновативност, интерактивност, творчество, яснота на посланието, атрактивност и цялостно въздействие, както и за тяхната образователна стойност, приложимост и устойчивост.

Отличени бяха разработки в две направления. В „Моята иновативна практика”  първо място спечели „Интерактивни карти по география и икономика 5-8 клас”. Второто място си поделиха разработката "Обърнатата класна стая - един добър педагогически модел в обучението по извънкласно четене" и „Дигитален оптимизъм” . Третата позиция завоюва презентацията „Дидактическите възможности на облачните технологии в обучението по история и цивилизация”

В категорията „Моята добра практика” отличени бяха „Идеи, труд и емоции в необятния свят на книгите /дейности с комуникативна насоченост на английски език/”, „Използване на интернет – ресурси за интерактивно обучение по математика и физика и астрономия” и „Пътят към успеха – екипност, иновативност и съвременни технологии”. 

"Участниците определиха участието си в конкурса като мотивиращ ги към стремеж за самоусъвършенствуване и професионална изява. А според членовете на журито той е показател както за изпреварваща и изследователска работа, за развитието на професионалните нагласи и ценности на учителите, така и за качественото и ефективно обучение в ОУ ”Л.Каравелов", споделиха от училището.   

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама