Детските права обсъждат на форум във Варна

07:52, 14 юли 15 25 319 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Правото на децата на семейство и тяхното благосъстояние ще бъде тема на широка дискусия във Варна с участието на младежи, неправителствени организации и представители на местната власт.

Тридневният форум, който започва на 19-ти юли в хотел "Черно море", цели постигане на по-голяма обществена ангажираност към спазването на правата на децата, както и подобряване на участието на гражданите в каузите на различните НПО.

В рамките на кръглата маса младежи от варненски училища ще представят на участниците своите виждания за живота на детето без и със семейство. Ще бъдат оповестени и резултатите от проведено социологическо проучване в Благоевград, Пловдив, Варна и Монтана за нагласите на хората към правото на детето на семейство. Като резултат от проекта ще бъде създаден наръчник с добри практики за спазване правото на детето на семейство. Вече е достъпна и онлайн платформа на събитието за сътрудничество между неправителствени организации, бизнес, медии, местна власт, деца, младежи и граждани, чрез която се оформят работещи механизми за активен принос на всяка от групите в полза на детското благосъстояние.

Форумът се организира от детската правозащитна организация фондация "За нашите деца".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама