800 студенти се записаха в първи курс във ВТУ

07:57, 14 юли 15 25 346 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Във Великотърновския университет вече са се записали над 800 студенти в първи курс, съобщиха от висшето училище.

Въпреки демографската криза и изтичането на студенти към европейските училища интересът към предлаганите специалности на ВТУ тази година е значителен.

Това в голяма степен се дължи на поканата към кандидатите да се запишат за студенти по своето първо желание особено в специалности, които обикновено се избират от по-малък брой кандидати.

Наред с традиционно високия интерес към икономическите специалности и компютърните науки прави впечатление повишеното търсене на педагогическите специалности, изкуствата и чуждите езици, в обучението по които университетът има половинвековна традиция и много постижения.

На 25-ти юли ще бъдат обявени останалите незаети места, за попълването, на които няма да се правят допълнителни класирания. Записването ще става веднага според желанието и избора на кандидатите и то ще продължи до изчерпването на утвърдения план-прием.

Налага се мнението, че са се повишили културата и изискванията на кандидат-студентите, които в много голяма степен вече правят своя избор съобразно с качеството на обучението, перспективите за работа и престижа на университета в подготовката на кадри в съответните професионални направления, отчитат още от ВТУ. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама