Осъдиха студентка, теглила кредит с лична карта на приятелка

09:41, 14 юли 15 25 300 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Студентка от Югозападния университет беше осъдена заради теглене на кредити с личната карта на приятелка. Боряна Бориславова е сключила четири договора за кредит с личния документ на Виолета Иванова от Бобов дол. Двете момичета се познавали покрай приятеля на Боряна и се виждали от време навреме по време на задочните занятия в университета.

Историята започнала през 2013 година. Една сутрин Виолета получила обаждане от шефа си, в което той я попитал защо иска да тегли заем от 2 500 лева. Тогава проверила чантата си и установила, че личната й карта я няма. Тя отишла в квартирата на своята приятелка и започнали заедно да търсят документа. Открили го в друга чанта на Виолета.

В това време момичето от Бобов дол получило обаждане от кредитната компания, за да потвърди дали още иска кредита. Тя казала, че няма намерение да взема такъв, а от там заявили, че имат копие на личната й карта. Минути по-късно девойката получила обаждане, че дължи 80 лева месечна вноска по кредит от мобилен оператор.

Оказало се, че приятелката й Боряна е сключила договор с М-тел в офис на оператора в центъра на Благоевград. Виолета подала сигнал в полицията, а приятелката й е привикана на разпит. По-късно се разбрало, че врачанката е издирвана от местната полиция.

Тя признала всичко пред полицията и върнала парите на състудентката си. Младата дама е осъдена на 5 месеца условна присъда с 3-годишен изпитателен срок. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама