Фирмите в Търговище трябва да кажат къде ще копаят догодина

10:01, 14 юли 15 25 318 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
До 15 септември е срокът, в който фирмите трябва да представят на Общината в Търговище плановете си за инвестиционни намерения за следващата година, ако в тях е включено разкопаване на тротоари, улични настилки и зелени площи.

Съобщението беше публикувано на сайта на местната администрация и е във връзка с промяната на Наредбата за издаване на разрешение да се копаят улици и тротоари.

Преди тази промяна дружествата трябваше да представят предварително одобрен план за инвестиционните си намерения за територията на общината до 30 –ти януари на съответната година.

В този срок обаче според експертите беше практически невъзможно да се изготви комплексен план за цялата община, който да осигурява съгласуваност при полагане и изграждане на отделни подземни улични мрежи  с надземното улично строителство.

Затова и Наредбата беше променена и на фирмите беше възложено до 15 септември на предишната година да заявят своите намерения за следващата. Според местната администрация така ще се засили контрола и ще се предотвратят нерегламентирани разкопавания по улици и тротоари.

С глоба от 100 до 1000 лева се наказва участник в строителството, който извършва строително монтажни работи без да уведоми за това Общината и без да има издадено разрешително.  

Пет пъти по-строги са санкциите за фирмите, които са възложители на неизрядните строежи. До 5 хиляди лева може да стигне глобата за дружество, което не извърши възстановителните работи и не отстрани за своя сметка нанесените повреди на общинско имущество.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама