Двама почерпени шофьори хванаха зад волана в Русе

10:48, 14 юли 15 25 257 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бързо производство е образувано срещу двама шофьори, хванати зад волана след употреба на алкохол през последните дни в Русе. Това съобщиха днес от Областната дирекция на МВР.

На 13 юли около 1:15 ч. на бул. "Христо Ботев", е спрян за проверка лек автомобил "Фолксваген Голф", управляван от Н.И. на 29 г.

При извършената проверка от пътните полицаи се е установило, че водачът е употребил алкохол - дрегерът засякъл 2 промила. На водача е съставен акт за установяване на административно нарушение и му е връчен талон за медицинско изследване.

По случая срещу Н.И. е образувано бързо производство.

Другият почерпен шофьор е установен на 11 юли около 1 ч. На бул. "Цар Освободител", в района на кръстовището с ул. "Ангел Кънчев", екип на пътна полиция е спрял за проверка лек автомобил "Опел Астра”, управляван от 26-годишния П.С.

На водача е извършена проверка с техническо средство, което е отчело 0,63 на хиляда концентрация на алкохол в издишания въздух. Съставен му е акт за установяване на административно нарушение и му е връчен талон за медицинско изследване.

След извършена справка е установено още, че 26-годишният мъж управлява колата, след като е осъждан с влязла в сила присъда за сходно нарушение - шофирал с над 1.2 промила.

Срещу водача е образувано бързо производство, като го грози лишаване от свобода до две години и глоба от сто до триста лева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама