Георги Титюков иззе незаконно владян имот до "Колодрума"

11:31, 14 юли 15 / Любопитно 25 286 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът на район "Централен" Георги Титюков със съдействието на полицаи от V РУ в Пловдив, представители на ЕВН и специална комисия от служители на районната администрация иззеха поземлен имот, частна общинска собственост, отреден за спортно игрище, южно от спортна зала "Колодрума", съобщиха от районната администрация.

"Имотът се ползва без правно основание от фирма "Еко Резулт" ЕООД и нарушава цялостната визия на мястото, където в непосредствена близост е новопостроената зала "Колодрум", в която след броени дни ще има многобройни спортни, културни и други обществени събития", обясни Георги Титюков.

"Пространството около залата ще се превърне във възлово не само за район "Централен", в чиито граници се намира, но и за Пловдив като Европейска столица на културата 2019", допълни районният кмет.

Имотът, разположен на 2900 кв.м, неправомерно е заграден с телена ограда и е в много лошо и неподдържано състояние. Върху терена са разположени метален контейнер, дървена барака и дървена тоалетна и са нахвърляни много отпадъци.

Ето защо със заповед на кмета на район "Централен" и на основание на чл.65 ал.1 и ал.2 от ЗОС и чл.80 ал.1 и ал.2 от Наредбата за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество поземленият имот беше иззет. Предстои в кратък срок той да бъде почистен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама