Бойко Борисов уволни зам.-министър, била пияна в заведение

11:54, 14 юли 15 / Политика 25 367 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Премиерът Бойко Борисов уволни зам.-министъра на туризма Надя Маринова, съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет. В официалното съобщение става ясно, че министър-председателят я освобождава от длъжност по негова преценка, като заповедта влиза в сила от днес.

Борисов уточни, че е уволнил Маринова, защото имал снимки как тя спи пияна в столичен бар. Фотосите бяха разпространени в интернет пространството преди дни, като се твърди, че са от 2 юли. В интервю пред медиите Борисов беше категоричен, че няма да толерира подобно поведение от човек, който заема толкова отговорен пост.

Маринова беше назначена на поста на 11 февруари. Тя е магистър по икономика от университета Braunschweig, Германия, притежава магистърски степени от Техническия университет и от Университета за национално и световно стопанство в София. Защитила е степен „доктор" в Нов български университет и пред БАН (ВАК). Има 18-годишен академичен опит в Нов български университет, от които 12 години преподавателски в областта на мениджмънта и маркетинга в туризма и управление на проекти в туризма. Участвала е в реализирането на редица проекти за развитие на интегриран туризъм, по въпросите на младежта и екологията.

Притежава управленски опит в сферата на туризма, заемала е и длъжността директор на дирекция в Министерството на младежта и спорта. От 2004 г. е вицепрезидент на „Европейската мрежа от младежки центрове" към Съвета на Европа. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама