ВМРО скочи срещу спасяването на незаконните къщи в Гърмен

11:55, 14 юли 15 / Политика 25 358 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
ВМРО се обяви против опитите за спасяване на незаконните ромски постройки в квартал "Кремиковци" край Гърмен. Позицията на партията е изпратена до българския парламент.

В нея се казва, че патриотите категорично не приемат твърденият, че съдът в Страсбург е решил да не бъдат разрушавани постройки в квартала. 

"Категорично възразяваме местната администрация и държавната власт да се съобразяват с това „писмо“ и да отлагат възстановяването на законността и спазването и прилагането на българските закони еднакво за всички български граждани. 

Намираме размислите на анонимни чиновници, изложени в епистоларна форма, за неинформирани и несъотносими към ситуацията в България. Настояваме това писмо да бъде прието за сведение, а процедурата по премахването на незаконните постройки да бъде довършена.

Твърдим, че спирането на премахването на незаконните постройки в циганските катуни, на основата на това писмо, ще представлява дискриминация спрямо правата и законните интереси на останалите български граждани. Особено на тези, на които са били премахнати незаконни строежи", пишат в писмото си до правителството членовете на партията на Красимир Каракачанов.

Те ще изпратят питане до Европейския съд за правата на човека за етническа дискриминация над български граждани, чиито права и интереси са нарушени със съществуването на цигански катуни. Питането ще отправи евродепутатът Ангел Джамбазки. ВМРО изцяло подкрепя исканията на българските граждани от община Гърмен и настоява земите, на които са построени незаконни ромски къщи да бъдат освободени.

Членовете на партията искат данни за завършени проекти за ромска интеграция, с които да оправдаят усвоените милиони евро средства. Те предложиха на авторите на искането към ЕСПЧ да поканят ромите да живеят на домашните им адреси. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама