Новият скейт парк в Бургас стана арена на вандализъм и спорове

12:07, 14 юли 15 25 406 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Новият скейт парк в бургаския комплекс „Изгрев“ стана арена на разгорещени разпри между скейтъри и родители с малки деца. Заради многобройните спорове кой да ползва съоражението, в Община Бургас са получени множество сигнали, съобщиха оттам.

От една страна напредналите скейтъри се оплаквали, че в съоръжението влизат деца между 3 и 5 години с тротинетки и други играчки, а от друга страна родители недоволствали, че достъпа до съоражението за тях реално става ограничен. В писмо до Общината родители коментират: „ Да, Община Бургас не е пъдар и най-вероятно няма да дойде да го изгони, но ако някоя дъска хвръкне и удари детето по главата, кой ще е виновен?

От своя страна Общината отговаря, че по цял свят скейт парковете са места за есктремен спорт и най-малките нямат място там в най-натоварените часове. Отговорността за спазването на това правило била най-вече на родителите.

С това обаче не се слага край на проблемите в скейт парка. В Общината са постъпили и жалби, затова че по-напредналите скейтъри не дават достатъчно пространство на начинаещите. От институцията вече са провели разговор с напредналите, които са поели отговорност да бъдат по-сговорчиви и да помагат на останалите.

Не на последно място се оказва, че паркът е станал изключително примамливо място за младежи с криминални досиета. Вече имало случаи с претарашени раници на каращите и откраднати вещи. Изпочупена е и зрителската трибуна.

Заради това в района ще патрулират служители на Обществен ред и на полицията.

Ако оплакванията продължат, от Община Бургас са категорични, че ще бъде въведен специален график за използване на съоръжението и ще го огради. 

Паркът беше открит в средата на месец юни. Той бе направен специално за хората, които от години карат скейтове и колелета БМХ, но все на неподходящи места, където са в конфликт с пешеходци и автомобили. Обектът бе реализиран със средства от еврофондовете. По мнение на специалисти скейт паркът е най-модерното съоръжение от този тип в страната. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама