Оставиха в ареста адвокат Елдъров

12:13, 14 юли 15 / Любопитно 25 292 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пловдивският апелативен съд потвърди определението на Пловдивския окръжен съд, с което беше оставено без уважение искането да бъде изменена мярката за неотклонение " задържане под стража", взета по отношение на Владимир Елдъров, съобщиха от Съдебната палата.

Пловдивският адвокат е обвинен в това, че през лятото на 2013 г. в Пловдив в съучастие с Радослав К. е подбуждал Мартин П. умишлено да умъртви Владко М.

В периода от октомври 2013 г. – 29.03.2014 г. в Баня, Марково и Пловдив при условията на продължавано престъпление в съучастие с Радослав К. като подбудител и със Светлин С., Мартин П., Валери Б. и Петьо П. като извършители, са запалили имущество със значителна стойност и от пожарите са причинени значителни вреди.

През ноември 2014 г. в Пловдив пък е подбудил Светлин С. и Мартин П. да унищожат предно дясно стъкло на лек автомобил "Хюндай Соната", собственост на Димитър Д., като деянието е извършено на 02.12.2014 г.

Съдът намери, че не са налице нови обстоятелства, които да разклатят обоснованото предположение, че именно той е извършил деянията, в които е обвинен. Съдът прецени, че е налице реална опасност да извърши престъпление, ако спрямо него бъде взета по-лека мярка.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама