Изградиха туристически информационен център във Венец

12:29, 14 юли 15 / Любопитно 25 325 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Туристически информационен център е изграден в община Венец по проект по мярка 313 от Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г. Той се намира в централната част на с. Венец, площта му е 108 м².

С осигуреното финансиране по Програмата за развитие на селските райони в размер на 188 000 лв. са изпълнени построяването на информационния център, доставката на софтуер и компютърна техника, на офис оборудване и обзавеждане, доставка на рекламни материали, на противопожарни средства. Разработена е и Стратегия за развитие на туризма в Община Венец.

Изграденият информационен център в с. Венец ще насърчи туристическата активност в региона чрез популяризиране на природните дадености, културно-историческото наследство, бита и традициите на общината, а от друга подобри качеството на живот в населеното място, чрез повишаване на доходите от туризъм и създаване на нови възможности за заетост.

Този център ще осъществява връзка между общинската администрация, местното население, туристите и предприемачите в региона.

Основната дейност на центъра ще е насочена към потребителите на информация за възможностите за туризъм в общината и областта.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама