РИОСВ-Пловдив глоби свинеферма с 50 хил. лв.

12:55, 14 юли 15 / Любопитно 25 504 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Регионалната инспекция по околната среда и водите в Пловдив издаде наказателно постановление на "Стомар инвест" АД за отглеждане на свине без издадено комплексно разрешително. На свинеферматата е наложената санкция в размер на 50 хил. лв., съобщиха от РИОСВ.

Административно-наказателното производство срещу фирмата е образувано по повод проверка на площадката на "Свинеферма в с. Белозем-2" с капацитет 15 170 места за отглеждане на свине.

На място е констатирано, че се отглеждат свине от различни възрастови групи, без издадено комплексно разрешително, в нарушение на изискванията на Закона за опазване на околната среда. Според него, при отглеждане на повече от 2000 свине за угояване и над 750 места за свине-майки, обектът трябва да  има  комплексно разрешително, издадено от ИАОС – София.

От 2006 г. на дружеството са съставяни актове за нарушения, пломбирани са свинарници, след което експертите са констатирали разпломбиране и извършване на дейност, която противоречи на законоустановените норми.

Фирмата извършва системни нарушения на екологичното законодателство, за което са сигнализирани Икономическа полиция и Прокуратурата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама