Потвърдиха ареста на единия от биячите във Владиславово

13:02, 14 юли 15 25 339 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Стоян Динков, един от четиримата мъже, разследвани за съучастие в грабеж, придружен със средна телесна повреда на Юлиян Тасков, извършени на 28 май  във варненския квартал "Владислав Варненчик", ще продължи да пребивава в ареста. Варненският апелативен съд потвърди определението на Окръжния съд във Варна от миналата седмица, с което молбата на Динков за изменение на мярката му за неотклонение бе оставена без уважение.

Пресслужбата на съда припомня, че Стоян Динков(36г.), Даниел Димитров(37г.), Красен Николов(38г.) и Станислав Синев(32г.) са привлечени като обвиняеми по досъдебно производство на III РУП във Варна. Грабежът над пострадалия и рушенето на чуждо имущество са били извършени на оживено място, сред множество хора, станали свидетели на агресията, бруталността на мъжете и явното пренебрежение на установения обществен ред. Според държавното обвинение упражненото насилие е било умишлено, а законът предвижда за това деяние наказание от 5 до 15 години затвор.

Днес прокуратурата припомни, че до настоящия момент 3 съдебни състава от 2 съдебни инстанции са достигнали до важни изводи, свързани със законността на задържането под стража на обвиняемия Динков. Анализът на събраните доказателства, според обвинението обосновава и към настоящия момент предположението, че Стоян е автор на престъпните деяния, за които се разследва. Защитата на обвиняемия намира, че Динков е набеден от пострадалия и от неговата приятелка и няма доказателства, които да го уличават.

Варненският апелативен съда прецени като неоснователни възраженията на защитата. Съдът  припомни, че на този етап от разследването доказателствената съвкупност трябва да обосновава единствено предположението за съпричастност към престъпленията, за които се разследва обвиняемият. Втората съдебна инстанция намира, че събраните досега гласни и други свидетелства обосновават това изискване на закона. Продължава да е налице и опасността ако е на свобода Динков да извърши друго престъплениекато се опита да окаже физическо или психическо въздействие върху пострадалия или други свидетели.Припомняме, че Стоян е реабилитиран по право, след като е изтърпял наказание закана за убийство спрямо 2 лица, а в настоящия момент има висящо дело във ВРС за причиняване на средна телесна повреда.

Апелативният съд във Варна не намери нови данни или обстоятелства, които да го мотивират да измени процесуалната мярка за принуда спрямо Стоян Динков, разследванс други три лица за съучастие в грабеж, придружен със средна телесна повреда на Юлиян Тасков и потвърди ареста му. Това определение не подлежи на обжалване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама