Шуменец влезе в националния отбор по информационни технологии

13:29, 14 юли 15 25 370 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бъдещият 11-класник от СОУ „Сава Доброплодни” Радостин Маринов е част от националния отбор по инфиормационни технологии, който ще замине за САЩ. Там той ще участва на световните финали за Майкрософт офис специалисти.

Радостин е станал част от отбора за състезанието в щатите след като е преминал три кръга в България. Финалният е бил преди дни в София. „Тестът за допускане до националния отбор е на принципа на явяването за сертифициране към Майкрософт”, каза учителят на Радостин Ангел Ангелов и допълни, че по време на изпита участниците имат 60 минути, за да решат 60 теоретико-практически задачи.

В този кръг Радостин се съревновал с над 200 души в 6 категории. В своята той бил с най-добър резултат и така станал един от 6-мата представители на националния отбор на България по информационни технологии, които ще замине за САЩ.

„Част от състезанието в щатите ще бъде на същия принцип. В друга част участниците ще бъдат разделени в групи по 4 човека. Всички заедно ще правят практическа задача, като ще се оценява индивидуалния принос на всеки един от тях”, разясни регламента на състезанието Ангел Ангелов.

Отборът заминава за САЩ в началото на август. Част от разходите е за сметка на Майкрософт, а останалите средства ще осигури СОУ „Сава Доброплодни”, община Шумен и Алкомет АД.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама