Петър Москов: МЗ ще определи заболяванията в пакетите, а БЛС ще изработи стандартите

13:52, 14 юли 15 25 402 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Министерството на здравеопазването ще определи кои заболявания в кои осигурителни пакети ще влизат, но Българският лекарски съюз (БЛС)  трябва да изработи и приложи стандартите, по които трябва да се провежда лечението. Това заяви здравният министър Петър Москов по време на работна среща с БЛС в столичната болница „Света Екатерина“.

Според министъра лекарите в България са били жертва на политическа недобросъвестност, която е довела до изкуственото разделяне и противопоставяне на различните специалности.  

„Тази политика превърна лекарите във високообразован пролетариат и аз се радвам, че БЛС вижда реалните проблеми и има волята да ги реши. В момента системата страда от непрозрачност и лошо финансиране“, допълни министърът.

„Няма нито един ангажимент, който моят екип да е поел пред БЛС и да не е изпълнил“, заяви министър Москов в подкрепа на тезата си, че министерството, гилдията и академичната общност трябва да работят в тясна симбиоза, за да съчетаят високите медицински познания с реалната сила и власт на БЛС и да върнат достойнството на професията и доверието на пациента.   Проф. Асен Гудев, председател на борда по кардиология горещо подкрепи волята на министър Москов да премахне „модела на работа на ишлеме, който в България хипертрофира“ и роди цяло поколение, не заможни, а алчни лекари.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама