Пожар избухна в жилищен блок в Русе (обновена + снимки)

14:00, 14 юли 15 25 263 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пожар избухна на четвъртия етаж във вход на блок „Ирина“ в Русе. Сградата се намира до Пантеона на възрожденците. На място са изпратени 3 противопожарни екипи, 3 полицейски коли и Спешна помощ, предаде репортер на Topnovini.bg.

Информацията бе потвърдена от пресцентъра на МВР в Русе. Установено е, че произшествието е възникнало в апартамент на четвъртия жилищен етаж, имало е и силно задимяване във входа на блока. Екипите на МВР са евакуирали хората от жилището в което е възникнал пожара, както и от други апартаменти във входа.

По-късно от ОДМВР уточниха, че общо 15 човека са били евакуирани от сградата. Полицаите, пристигнали първи на мястото на инцидента са евакуирали две деца, които са се намирали в горящото жилище. Останалите граждани са евакуирани при съвместните действия на пожарната и полицията, като при извеждането им са използване спасителни качулки към въздушните дихателни апарати.

До 13:58 часа пожарът в жилището е локализиран, а евакуацията на хората е приключила. Заради инцидента движението по бул. "Цар Освободител" бе затруднено и се наложи да бъде регулирано от служителите на полицията.

Две деца на 2 и 6 години /момиче и момче/, заедно с майка им на 31 г. са отведени от екип на Спешна помощ в русенската болница. По данни на медиците децата са били леко обгазени и ще бъдат оставени под наблюдение в Детското отделение на МБАЛ - Русе.

Единият от полицейските служители, участвал в първоначалните действия за евакуиране също е отведен в МБАЛ - Русе, където е прегладен и освободен.

При произшествието са унищожени - домашно имущество в една от стаите и във фоайе, паднала е мазилка около 200 кв. м и са опушени около 500 кв. м стени в апартамента и във входа. Спасени са другите три стаи от апартамента и съседните жилища.

Като предполагаема причина за възникване на пожара, огнеборците посочват - детска игра с огън.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама