Училището за танци вече има нов директор

15:08, 14 юли 15 / Култура 25 794 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Премиерът-солист и балетен педагог Бойко Неделчев е новият директор на Националното училище за танцово изкуство (НУТИ), след като вчерашният протест на учителите срещу директора Анна Донева доведе до отстраняването й.

Неделчев, който е назначен със заповед на културния министър Вежди Рашидов, ще заема директорското място до провеждането на новия конкурс за поста.

Той е завършил „Балетна педагогика и режисура“ в Пловдив, а до момента ръководеше специалността „Класически танц“ в НУТИ. Има специализация в московския Болшой театър и Гран операта в Париж.

В професионалния си път Неделчев е преминал през длъжностите премиер-солист на Националната опера и балет, както и в балет „Арабеск“, директор на балета в Националната опера и балет, заместник-директор и художествен ръководител в Държавното хореографско училище, главен експерт по балетно и танцово изкуство в министерството на културата.

Недоволството срещу директорката Донева започна през месец март, когато ученици я обвиниха в дискриминация на паралелките за български народни танци за сметка на класическия и модерния балет.

Припомняме, че вчера бе обявен новият конкурс за директо на НУТИ, като документи за участие ще се приемат до 13 август включително в министерството на културата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама