Младоженци от цял свят избират „Двореца” в Балчик за заветното „да”

15:16, 14 юли 15 25 376 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ръст на сватбените ритуали, извършвани на територията на архитектурно-парковия комплекс „Двореца” в Балчик, отчитат оттам. Сватбеният календар стартира в началото на май и приключва в средата на октомври. Голяма част от бракосъчетанията в Двореца са на смесени двойки. Процентът на българските сватби е около 30%, съобщиха за Добрич Topnovini.bg от ДКИ "КЦ Двореца". Изцяло чуждите сватбени тържества са около 20%, като от тях водещо място заемат онези от британските и румънски поданици. Имало е младоженци и от по-екзотични дестинации, като остров Бали, Сингапур, Дубай, Исландия, САЩ, Мексико, Венецуела, Испания, Италия и др. Мястото, където младоженците  изричат своите клетви на вярност, е едно от най-знаковите на територията на културния център. "Нимфеум" или "Храм на водата" е римска лоджия, построена и използвана от Румънската Кралица Мария Александра Виктория де Единбург като място, на което  тя е празнувала свои рождени и именни дни, посрещала е множество значими гости, делегации и шествия по различни официални поводи. Освен "Нимфеум" гостите на „Двореца” ни предпочитат да се снимат в "Градина на плачещите дървета", в "Розариума", в "Градината на граф Томислав" (градина „Английски двор”), на мраморния трон на кралицата, пред личната ѝ вила "Тихото гнездо", на "Сребърния кладенец". Двореца се избира както за официални граждански и църковни сватбени ритуали, така и за символични сватбени тържества. Всеки е със своята символика и е уникален за участващите в него.

Най-впечатляваща, като численост е била сватбата на двойка от София, на която е имало 320 гости. Като най-помпозна би могла да се определи сватбената церемония на двойка от Румъния и Испания, на която всички гости, включително и младоженците, са били в традиционни фолклорни носии, типични за региона, от който произхожда рода им. С излъчване на живо за всички техни гости от различни краища по света, с повече от пищен бюфет и множество подаръци за всички, уважили събитието.

Територията на архитектурно-парковия комплекс, освен като място за сватбени ритуали, все по-често е и сцена, на която се отправят предложения за брак.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама