Актуализират бюджета на Община Разград в разходната част

16:05, 14 юли 15 25 456 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общинският съвет в Разград ще обсъди и приеме актуализация на бюджета на община Разград за 2015 година в разходната част. Причината за промените са възникнали неотложни обстоятелства, каза днес на пресконференция кметът Денчо Бояджиев.

Той посочи, че са постъпили искания от директорките на три детски градини за необходимостта от неотложни ремонти за отстраняване на течове от покриви и изгнила дограма.

Планираните средства от местни дейности са недостатъчни за обезпечаване на тези ремонти, което налага увеличение на бюджетите на ЦДГ № 3 ”Приказка” – Разград с 4 хил. лв., на ЦДГ № 12 „Зорница” – Разград с  4.5 хил.лв. и на ЦДГ „Осми март” – с.Дянково  с 3 хил. лв.

Кметът каза още, че за обезпечаване на учебно-възпитателния процес за 11 деца от Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи без увреждания в Разград, записани в ОУ„И.Тургенев” - Разград след 1 януари са необходими допълнително 15 хил. лв. Разходът не е осигурен от средствата, определени чрез единни разходни стандарти.

Допълнително средства са необходими за обезпечаване безплатния договориран превоз на ученици до 16-годишна възраст, като се добавят по 0.10 лв. за км на автобусите до 22 места и 0.05 лв. за км на автобусите над 22 места. Сумата, която е необходима е около 6.5 хил. лв.

Във връзка с реализация на проект „Абритус - мистика и реалност” през 2013 г. и 2014 г. са се извършили археологическо наблюдение и теренни проучвания, свързани с изкопните и строителни работи по проекта.

Експертна комисия от Министерството на културата е приела резултатите от проведените археологически наблюдения и е препоръчала проучванията да продължат. За тази година са необходими допълнително 15-20 хил. лв. за археологическо проучване на един от комплексите в сектор 3.

От 1 април е закрит Дома за деца с умствена изостаналост в Просторно и от същата дата е открита нова социална услуга. Част от персонала на дома е назначен в новата социална услуга, а за останалата част трябва да се изплатят обезщетения за времето, през което са останали без работа.

За обезпечаването им са необходими 15 хил. лв. Част от тези средства ще бъдат осигурени чрез корекция от параграф в параграф от предвиденото в първоначалния план за дома дофинансиране за текущи ремонти в размер на 12 хил. лв. и като корекция е необходимо да се предвидят 3 хил. лв.

Постъпила е докладна записка от ПФК „Лудогорец” с искане за отпускане на допълнителна субсидия за подпомагане развитието на Детско-юношеската школа при клуба.

Предоставените средства ще се разходват за храненето на децата, за летни подготвителни лагери, осигуряване на тренировъчна екипировка. Искането е за 150 хил. лв. Общината обаче ще осигури 80 000 лева, като 30 000 лв. от тях ще бъдат за храненето на децата до края на годината от учебната 2015/2016 година.

Кметът Денчо Бояджиев отбеляза, че е извършен анализ на изпълнението на собствените приходи на база текущото изпълнение на общинския бюджет към 30 юни и заложените в разходната част разходи по първоначалния план.

Необходимите средства за корекцията ще бъдат осигурени от намаление на разходната част от обект „Основен ремонт на спортна зала „Абритус“ - разсрочено плащане”, което ще започне през август и ще приключи до края на септември.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама