Ново звено ще се грижи за инфраструктурата в Поморие

16:16, 14 юли 15 25 291 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Дейности, свързани с инфраструктура, благоустрояване и ремонт на алеи, тротоари и други места предназначени за обществено ползване, вече ще се извършват от създаденото за целта ново общинско предприятие „Благоустройство, комунални и строително-ремонтни дейности” /ОП БКСРД/, съобщиха от община Поморие.

„Предприятието ще поеме значителна част от услугите, чието изпълнение до момента бе възлагано на външни фирми. Смятам, че градът ни отдавна имаше необходимост от подобно общинско звено. Ето защо намирам решението за създаването му за напълно аргументирано и ефективно. Към момента, предприятието няма да извършва външни услуги, но намеренията ни са веднага след като разполагаме с необходимата техника, да започнем да генерираме приходи с предлагане на различни услуги към гражданите”, коментира кметът Иван Алексиев.

За дейността на специализираното звено, създадено като второстепенен разпоредител с бюджетни средства, Община Поморие е предоставила за стопанисване, ползване и управление общински активи, движимо и недвижимо имущество, на обща стойност 96 634.19 лв.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама