Шест души са задържани, след като нападнали полицаи

16:46, 14 юли 15 25 249 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Шест души са задържани за 72 часа от полицията в Ихтиман, след като са нападнали двама униформени, съобщиха от прокуратурата. До сблъсъка се е стигнало при конвоирането на арестувано лице, което е роднина на нападателите.

Вчера привечер 45-годишен криминално проявен мъж е бил задържан във видимо нетрезво състояние, след като буйствал. Около 21:45 ч. патрул от нощната смяна транспортирал задържания за 24 часа до болницата за рутинен преглед. На излизане двамата младши полицейски инспектори били посрещнати и нападнати от група мъже и майката на арестанта.

Те успели да скъсат униформите на служителите на реда и успели да освободят задържания, след което се разбягали в различни посоки. Последвалата мащабна полицейска операция на територията на Ихтиман, при която са проверени 12 адреса, и при която участие са взели над 200 униформени, е дала резултат.

На един от адресите в кв. „Изток“ са намерени и иззети седем лични и пет дебитни карти, два тефтера с имена и суми срещу тях, един акт за раждане на жителка на квартала и бележки с ПИН кодове на карти. Собственичката на жилището е отведена в районното управление.

При извършените проверки са установени три камиона с деветима души в тях. Лицата, както и превозните средства са били без документи. Продължава работата по изясняване собствеността и случаите, при които са били използвани тежкотоварните автомобили.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама