Иван Тотев нарушава Конституцията, твърдят от "Съюз за Пловдив"

17:24, 14 юли 15 / Политика 25 366 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"В последните си месеци като кмет на община Пловдив Иван Тотев започна открито да нарушава и основния закон на Република България - Конституцията", твърдят в съобщение до медиите от "Съюз за Пловдив".

Повод за изявлението стана заповед на Тотев да бъдат свалени билбордовете с лика на Дани Каназирева и послания за управлението на Пловдив. Кметът се позовавава на Изборния кодекс, който забранява поставянето на предизборни агитационни материали извън предизборната кампания.

"В нашите послания липсва призив за гласуване, призив за подкрепа, посочване на изборна позиция, номер в бюлетината, дори липсва думата партия. Нито един от тези елементи не присъства в билбордовете, затова те не могат да бъдат определени като предизборна агитация", коментира от своя страна Дани Каназирева.

Адвокатката, която е кандидат за кмет на Пловдив, препоръча на настоящия градоначалник да прочете Конституцията, съгласно която (чл. 39, ал 1): "Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или устно, чрез звук, изображение или по друг начин", а чл. 41 гласи: "Печатът и другите средства за масова информация са свободни и не подлежат на цензура".

Каназирева се закани "Съюз за Пловдив" да не спира да разпространява своите предложения за Пловдив. "Това е упражняване на гарантирано от Конституцията право, а не е предизборна агитация", смята тя.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама