63 фотографии показват Будапеща в Плевен

18:02, 14 юли 15 / Култура 25 360 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Изложбата „Будапеща през бленда“ гостува от днес в Художествена галерия „Илия Бешков“ в Плевен. Тя е дело на фотографа Бела Бернолак. Експозицията е подредена в плевенската галерия с подкрепата на Унгарския културен институт „Балаши“ – София.

На откриването тази вечер бе и началникът на отдел „Образование и култура“ в Община Плевен Йонита Иванова, а кратко експозе за автора и показаните фотографии представи главният уредник на галерията Антония Караиванова.

Изложбата е реализирана през 2013 г. по повод 140-та годишнина от обединението на Буда, Пеща и Обуда.

"С тези фотографии бих искал да покажа красотата на Будапеща. Снимките са изготвени с различна техника, тъй като не са печатани на хартия, а на художествен текстил. Разработването на тази техника отне няколко месеца. Има няколко фотоси, които са снимани на места, в които бях допуснат със специално разрешение или такива, в които попаднах благодарение на работата си. Това са фотографиите, които снимах от покрива на Парламента и Националната галерия.", разказва за своите творби самият автор Бела Бернолак, който обаче не можа да присъства на откриването на експозицията в Плевен.

Фотографиите, които разкриват красотата на Будапеща, мога да бъдат видяни до 15 август в ХГ „Илия Бешков“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама