Оставиха в ареста купувач на незаконно оръжие

18:25, 14 юли 15 25 265 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Постоянна мярка „задържане под стража” постанови Старозагорският районен съд за 51-годишният Юксел Еридениш, турски гражданин, с продължително пребиваване у нас.

Той бе задържан на 11 юли т.г. при спецоперация за пресичане на престъпна дейност, свързана с придобиване и държане на незаконно оръжие. На територията на Стара Загора, Казанлък и село Горно Черковище, бяха извършени претърсвания на жилища, вили и леки автомобили. Иззети са множество незаконни оръжия и боеприпаси.

Акцията е проведена след извършване на сделка за продажба на незаконно оръжие, в която е участвал Юксел като купувач. Срещунего има образувано досъдебно производство за незаконно държане на оръжие, престъпление по чл. 339 ал. 1 от Наказателния кодекс.

Пред съда Юксел заяви, че не е знаел, че в торбата има пистолет. Отишъл в нивата, където е задържан, защото искал да купува монети. 

Юксел живее в старозагорския ромски квартал „Лозенец” заедно със съпругата си. Безработен, завършил 5-ти клас, с чисто криминално минало.

Според съда обаче, налице са доказателства за обосновано предположение, че е извършил престъплението. Магистратите прецениха, че има опасност да се укрие или извърши друго престъпление.

Затова и го оставиха за постоянна в ареста.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама